MTP - Íj készítés (2008)

Jobb későn, mint soha!

Az MTP-n 2008-ban lezajlott íj készítős program filmes beszámolója.

2013 február 13.

Tovább >>
többfunkciós eszközök

Túra és tábori kellékek

Megmutatjuk a saját felszerelésünket!

A biztonságos túrázás és táborozás egyik alapfeltétele a megfelelő felszerelés. Most megmutatjuk az általunk használt eszközöket, és néhány apró trükköt. Ezzel szeretnénk ötleteket adni azoknak, akik még nem alakaították ki a saját kelléktárukat.

2012 augusztus 12.

Tovább >>
erdei zuhany

Higiénia az erdőn
(2009)

Tudom, hogy a címből következtetve, most nem kifejezettem túlélési technikákra gondolnak. Valóban egy felkészült túrázó szemszögéből idul a történet, de nem reked meg ezen a szinten...

Szerintem fontos, hogy ha tehetjük tegyünk meg mindent azért, hogy egészségünk és testi épségünk - a lehetőségekhez mérten - megmaradjon. A következő percekben többek közt erre is látható néhány példa.

Tovább >>

Néhány apróság...

A nem sokat mondó cím, néhány általam "megálmodott" vagy elkészített használati tárgyat takar.

A rövid leírásokat és elkészítési javaslatokat gondolatébresztőnek szánom.

Tovább >>

Gransforce fejsze tesztje

A nagyobb farönkök megmunkálásával megbírkózni nem mindig egyszerű dolog. Különösen akkor, ha nem rendelkezünk megfelelő szerszámmal.

Egy komoly és megbízható eszközt mutat be Igory barátom írása.

Tovább >>

Késsel a bozótban

Ahogy a civilizációban, úgy azon kívül sem lehetünk meg bizonyos szerszámok nélkül. Szerencsére ezek száma az erdőn lecsökken. Így elég lehet egy kés is a minimális létfenntartás megteremtésére.

Hogy milyen kést válasszunk, abban nehéz tanácsot adni. Hogy kinek mi a jó kés, az szubjektív megitélés kérdése. Ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie. Ebben nyújt útmutatást a tapasztalatainak átadásával Igory barátom cikke.

Tovább >>

Maxpeditios combtáska

Egy nem megszokott viselésű, de nagyon praktikus táskát mutat be Igory cikke.

Tovább >>

Bevezető

Ezen az oldalon azokat a fogásokat, technikai megoldásokat és eszközöket fogom bemutatni, melyek - szerintem - hordoznak valami újdonságot, érdekességet. Vagy valami kevésbé ismert dolgot...

Talán ez lesz a legváltozatosabb modul. Terveim szerint lesznek itt, saját készítésű eszközök leírásái, gyári tesztek, elfeledett technikák, tippek és ötletek.

használati tárgyak

Igyekszem a legtöbb dolgot mozgóképben megmutatni, de természetesen nem mindent érdemes ebben a formában feldolgozni.