Régebbi kiegészítők tervei és megvalósításai

Vágódeszka


Elcsomagolva

Még valamikor 2007-es év legelején készítettem a képeken látható vágódeszkát, a tábortűz melleti sütés-főzés előkészítő munkáinak segítése céljából. Olyan vágódeszkát szerettem volna létrehozni, ami nem foglal plusz helyet, és a lehetőségekhez képest a vágófelület mérete is elegendő a funkciójához.

Az ötlet

Maga az ötlet, hogy a nagy felületet és a kis méretet hogyan lehet ötvözni, nagyon könnyen jött. Egyértelmű volt, hogy több darabból kell álljon.
Na, de hogyan is lesz összeálítva?
A puzzle-ból ismert kötés-alakzatot alapul véve, a végleges mérethez igazítva, kb. 2 perc szerkesztés után megvolt a terv.

Puzzle vágódeszka

A méret adott volt. A Tatonka Kettle 1 literes rozsdamentes acél edényemhez igazítottam. Ahogy a képeken látható, pont belefér a tetejébe. Így is terveztem. A két réteg együttes vastagsága pont akkora, mint a serpenyő karimája. Az, hogy alá még egy-két dolgot el tudok helyezni, csak később vált világossá.

tárolás tárolás

Praktikusság

Utólag még praktikusabbnak bizonyult, mint az első gondolat megszületésekor.
A darabokat a fedélbe helyezve még elég hely maradt alatta, hogy a serpenyő nyelét alá tegyem. Sőt bezacskózva még 2-3 filter tea is elfért mellette.
Mivel a fedelet és az edényt egymásba forgatva tárolom és szállítom, a gázfőző rózsa a fűszerekkel befér alulra. A gázpalack kivételével teljes a tábori készlet.

Használat

Eredeti terveim szerint az összeállított vágódeszkát az edény tetejére fektetve kell használni. Ez be is jött, méghozzá nagyon is! Hiszen a felaprított hozzávalókat egy hanyag mozdulattal - a deszkát kicsit hátrébb húzva - kényelmesen be lehet söpörni az alatta lévő edénybe.

Használat

Lényegében egy praktikus kis segédeszközzé vált, amit rendszresen használok, ha nagyobb főzőcsézésre kerül a sor.
Büszekséggel tölt el, hogy Berkut barátom, látva az általam kiötlött megoldást, készített egyet magának.