Maxpedition Thermite Versipack combtáska


Egy hasznos utitárs a túrákon.

Mint természetjáró sokszor szembesültem azzal a gonddal, hogy milyen táskát vigyek magammal, egy egy napos túrára.

Természetesen az eszközeimet igyekeztem optimalizálni, csak amit nagyon muszáj, és feltétlenül szükséges, azt szeretem magammal vinni.
Kipróbáltam az összes, militari-túra boltban fellelhető hátizsákot, kenyérzsákot, szütyőt… stb. Egyik sem felet meg az elképzeléseimnek, amit egy szóban úgy tudnék megfogalmazni, hogy célszerűség, sallangoktól mentesen. Tehát semmi csili-vili! Egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet erre az oldalra: http://www.maxpedition.com.

Itt aztán rátaláltam arra, ami az elképzeléseimnek első látásra megfelelt. De mielőtt megrendeltem volna, természetesen utána jártam, kinek van ilyen táskája, mi a véleménye róla.
Szerencsére kézbe is vehettem, meggyőződhettem róla, hogy érdemes megvenni. Rövid időn belül hozzám is került a nagy víz túlsó oldaláról.

kívülről a belső fele

Mint látható, széles hevederek, erős csatok vannak rajta. A derék hevedert teljesen széthúzva, akár válltáskaként is tudjuk használni. A comb hevederen található egy gumi betét is, ami lehetővé teszi, hogy lépés közben, a beállított combheveder kissé megnyúlhasson. Így téve kényelmetsebbé a használatot.

használatban

Többszöri átpakolás után sikerült – szerintem – célszerűen és praktikusan elhelyeznem azokat az eszközöket, amiket feltétlen szükségesnek tartok magammal vinni, még akkor is, ha csak egy napra megyek ki a természetbe.

A következőket sikerült elhelyeznem a táskában:

használatban

Zseblámpa => Első tépőzáras zseb.
Wenger 57 vadász bicska <= Hátsó tépőzáras zseb.

a tartalom

Belső nagy tárolóba került:

továbbá az eü. doboz (kék fedeles)

EÜ doboz tartalma

A lezáró fedélen lévő zipzáros tároló tartalma:

A legfelső derékhevederen lévő zipzásras taróba került:

A derék hevederen egy Tatonka tartóban egy Silva Ranger tájoló volt elhelyezve. Ezen az elkövetkezőkben változtatok, mivel kényelmetlen volt, a már rajtam lévő derékszíj miatt. Áttéve a comb hevederre kényelmes, könnyen elérhető lett.

A táska terep próbája egy Budai-hegységben lenyomott kb. 10 km-es túra volt. Hátamon a Lóláb hátizsákja (szintén teszt), a zsák derék hevedere alatt a combtáska. Egyáltalán nem volt zavaró, kisé bővebbre engedve a combtáska derék hevederjét, nagyon kényelmesen rögzítette a táskát.

Menet közben többször igyekeztem elővenni a táskában lévő eszközöket. Ez minden alkalommal akadálymentesen sikerült. A combtáska, a bele pakolt tárgyaktól nem volt tele. Még belefért volna egy pénztárca és egy szendvics is.

Konklúzió

Nagyon praktikus! Kényelmes, erős anyagból és hevederekből álló, strapabíró csatokkal és masszív zipzárakkal ellátott felszerelésre tettem szert.

- Tóth Ignác -