Bevezető

Bátran állíthatom, hogy a szabadban elkészített ételek sokkal ízletesebbek, mint az otthon készültek. Ennek egyik oka lehet a tűz füstje által hozzáadódó ízvilág. Másik oka a különlegessége, a megszokottól eltérő közeg varázsa, a túra fáradtságával teli vegyes izgalma, melynek hatására másképp raktározza elménk ezeket az emlékeket. Egy-egy ilyen emlék felidézése kellemesebb, nosztalgikusabb érzéssé válik.
Magyagyarázat lehet még a génjeinkben hordozott ősi emlékezet, mely még a civilizációk megszületése előtt ivódott az előemberek tudatába.

Akárhogy is van, minden emberre hatással van a tábortűzön készülő étel illata, látványa. A fennséges ételek ízéről már nem is beszélve.

Függetlenül attól, hogy milyen ételt készítünk, milyen felszereléssel rendelkezünk, nagyon sok lehetőség közül választhatunk ételeink elkészítésekor.
A kökortól napjainkig számos felfedezés övezte a konyhaművészet fejlődését. Ezekből válogattam ki azokat az eljárásokat, melyekkel elkészíthetjük ételeinket az erdőn.
És ha nagyot nem hibázunk, akkor a fennt említett kulináris élményekben lesz reszünk.